SMM

ELEKTRİK 1 kV. ÜSTÜ  ve 1 kV. ALTI TESİSLER SMM YETKİ BELGESİ DERSLERİ

SERBEST MÜŞAVİR MÜHENDİS (SMM) NEDİR ?

Elektrik ve/veya elektronik, bilgisayar, biyomedikal mühendisliği hizmetlerinden birini ya da birkaçını Elektrik Mühendisleri Odasına kayıt ve tescilini yaptırarak, ücreti karşılığında, kendi hesabına ya da kamu kurum ve kuruluşları dışında bir gerçek-tüzel kişi hesabına ücretli, sözleşmeli, ortak ve benzeri bir bağlantı içinde yapan elektrik ve/veya elektronik, bilgisayar, biyomedikal mühendisleri ile yüksek mühendislerine SERBEST MÜŞAVİR MÜHENDİS denir. 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yasası hükümleri uyarınca, serbest mühendislik hizmeti yapan mühendisler Odalarından serbest çalıştıklarına dair belge almak zorundadır.

SMM’LER NE İŞ YAPAR?

• Etüd  ve Yapılabilirlik Hizmetleri.
  • Proje Hizmetleri.
  • Araştırma ve Geliştirme Hizmetleri.
  • İhale Dosyası ve Keşif-Şartname Düzenleme Hizmetleri.
  • Mesleki Kontrollük Hizmetleri.
  • Teknik Uygulama Sorumluluğu
  • Hakediş ve Kesin Hesap Hizmetleri.
  • Deneme İşletmesi, Kontrol ve Kabul Hizmetleri.
  • İşletme ve Bakım Hizmetleri.
  • Danışmanlık Hizmetleri (müşavirlik hizmetleri)

38. DÖNEM GENEL DUYURU

1.) YÖK’ün kararı gereği lisans eğitiminin olduğu, Güz ve Bahar dönemleri olmak üzere her iki dönemde, SMM kurslarımız açılmaktadır.
SMM kursumuzda, Gazi Üniversitesi 2023- 2024 Bahar Dönemi Derslerin Başlaması ile dersler başlayacaktır.
SMM kursumuzda dersler online olarak yapılacaktır.

2.) Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, Elektrik Mühendisliği Opsiyonu Elektrik 1 kV. Üstü ve 1 kV. Altı Tesisler SMM Belgesi alabilmek için gerekli öncelikle aşağıda belirtilen dersleri açacaktır,

Yüksek Gerilim Tekniği
Güç Sistem Analizi (Elektrik Tesisleri)
Elektrik Makinaları

3.)SMM Kursumuz 04 Mart 2023 Pazartesi günü 20:00’da Zoom üzerinden ilk toplantı yapılacaktır.  Bu toplantının bağlantı bilgileri aşağıdadır.

04 Mart 2024 tarihli 20:00’deki ilk toplantı bağlantı bilgileri:

Konu: Gazi SMM Kursu 38. Donem Tanisma Toplantisi

Saat: Mar 4, 2024 08:00 PM Istanbul

Zoom toplantısına katılmak için TIKLAYIN veya aşağıdaki linki kullanın.

Toplantı Kimliği: 743 5017 2119

Parola: 1CCCvA

Dersler zoom üzerinden yapılacaktır. Problem çözme dersleri ve sınavlar yüz yüze Ankara'da Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde yapılacaktır.

Örnek Ders programı aşağıda verilmiştir. Kesin ders saatleri ve günleri ilk toplantı sonrası belirlenecektir.

Pazar günleri:

09:30-10:10 Zoom Yüksek Gerilim Tekniği 1. Ders

10:20-11:00 Zoom Yüksek Gerilim Tekniği 2. Ders

11:10-11:50 Zoom Yüksek Gerilim Tekniği 3. Ders

Pazartesi günleri:

18:30-19:10 Zoom Güç Sistem Analizi 1. Ders

19:20-20:00 Zoom Güç Sistem Analizi 2. Ders

20:10-20:50 Zoom Güç Sistem Analizi 3. Ders

Çarşamba günleri:

18:30-19:10 Zoom  Elektrik Makineleri  1. Ders

19:20-20:00 Zoom  Elektrik Makineleri  2. Ders

20:10-20:50 Zoom Elektrik Makineleri 3. Ders

Her ders öncesi Zoom linki ilgili öğretim üyesi tarafından öğrencilere email atılacaktır

4.) Her ders 45 saat olacaktır. Tüm dersler, Gazi Üniversitesi, Maltepe Kampüsü, Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde verilecektir.

5.) Başvurular; Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Hesabına ücret yatırıldıktan sonra Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından oluşturulan Online Başvuru Formunun doldurulması gerekmektedir. Online başvuru formunda "Eğitim Grubu" kısmında alınmak istenen ders seçilerek, her ders için online başvuru formu ayrı ayrı doldurulmalıdır.

İletişim:
Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü
Doç.Dr. Süleyman Sungur TEZCAN 0-312-582 33 55
e-mail: stezcan@gazi.edu.tr ( Sorularınız için stezcan@gazi.edu.tr 'ye e-mail atınız.)

6.) Dersler,
• Prof. Dr. M. Cengiz TAPLAMACIOĞLU (Ph.D. University of Wales College of Cardiff, Great Britain)
• Doç.Dr. Süleyman S. TEZCAN (Ph.D. Gazi Üniversitesi)
• Dr.Öğr. Üyesi Hıdır DÜZKAYA (Ph.D. Gazi Üniversitesi)
tarafından verilecektir.

7.) Ödemeler, ders başına 2500-TL olup;

Gazi Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü,

Halk Bankası Gazi Üniversitesi Şubesinde bulunan hesaba Şubelerden veya İnternet Bankacılığı aracılığıyla  Havale ve EFT şeklinde internet üzerinden yapılabilir. Bankamatiklerden ödeme yapılamamaktadır.

ŞUBE NO: 1294

HESAP NO: 06000165

IBAN : TR59 0001 2001 2940 0006 0001 65

Banka dekontuna “Kurs bedeli, 1/2/3 ders ücreti ” şeklinde açıklama yazdırılması gerekmektedir.

Ödeme sonrası Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından  istenilen isim/firmaya fatura kestirilebilir.

"Elektrik 1 kV. Üstü ve 1 kV. Altı Tesisler SMM Belgesi" hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.