Lisansüstü Eğitim Başvuruları

Yüksek Lisans Not Ortalaması : % 15
Yazılı Sınav : % 20

%100 Yüksek Lisans ve Doktora Başvuru Şartları

Fen bilimleri enstitüsü başvuru şartları linki:http://fbe.gazi.edu.tr/posts/view/title/basvuru-kriterleri-158557?siteUri=fbe

Master                                             Doctorate              Post Bachelor's Doctoral degree
                    ALES ≥ 80             ALES ≥ 80 ALES ≥ 85
            Foreign Language > 75          Foreign Language > 80 Foreign Language ≥ 80
                 GPA, B.Sc. ≥ 2,5           GPA, B.Sc. ≥ 2,5 GPA, B.Sc. ≥3,5
          GPA, M.Sc. ≥3,0
    Letter of reccommendation Minimum 2      Letter of reccommendation Minimum 2 Letter of reccommendation Minimum 2
         Letter of Intent  (Yes)     Letter of Intent  (Yes) Letter of Intent  (Yes)

Yüksek Lisans Başvurusu Yapmak İsteyenlerin Dikkatine

Bölümlerize her yarıyıl yüksek lisans öğrencisi alınmaktadır. Kontenjanlar, başvuru koşullary v.b. bilgileri içeren son ilan için lütfen www.gazi.edu.tr ve www.fbe.gazi.edu.tr adreslerini ziyaret ediniz.

Doktora Başvurusu Yapmak İsteyenlerin Dikkatine

Bölümümüzün doktora programına başvurmak isteyen adayların, http://www.mf.gazi.edu.tr/ adresinden bölüm web sayfasına ziyaret ederek öğretim üyeleriyle ilgili bilgi edinmeleri ve birlikte çalışmayı arzuladıkları öğretim üyeleriyle başvuru öncesinde bağlantı kurmalarında büyük yarar vardır.

Gelecek yarıyılla ilgili başvuru duyuruları için lütfen www.gazi.edu.tr ve www.fbe.gazi.edu.tr adreslerini ziyaret ediniz.