Dünyaca Ünlü Cep Telefonu ve Elektronik Markası Huawei’den Bölümümüze Üst Düzey Ziyaret
7 Mart 2019 | 13:40

Dünyaca Ünlü Cep Telefonu ve Elektronik Markası Huawei Firmasının Türkiye ARGE direktörü Hussein Hai, Huawei Firmasının Akademik İşler Danışmanı Profesör Doktor Wei Xiang ve Huawei Türkiye Araştırma ve Geliştirme Merkezi Teknoloji İşbirliği Müdürü Yasin Bostancı tarafından 06.03.2019 tarihinde bölümümüze üst düzey bir ziyaret gerçekleştirilmiştir. Söz konusu ziyarette Bölümümüz Öğretim Üyesi Profesör Doktor Fırat Hardalaç’ın Huawei Firması ile ortaklaşa yürütülen projeler, teklif aşamasındaki projeler ve diğer akademik projeler hakkında karşılıklı görüş alış verişinde bulunulmuş ve sunumlar gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda Bölümümüz Öğretim Üyesi Arş. Gör. Dr. Uğurhan Kutbay tarafından hali hazırda Huawei Firması ile ortaklaşa yürütülen “Yeni Doğan Bebeklerde Yeni doğan Sarılığının Akıllı Telefon İle Tespiti” projesinin sunumu, Arş. Gör. Berkan Ural tarafından “İleri Otomatik Beyin Tümör Teşhisi Yaklaşımı” projesinin sunumu, Arş. Gör. Fatih Uysal tarafından “Yapay Zeka Yöntemleri Kullanarak Prostat Kanseri Erken Teşhisinin Sağlanması” projesinin sunumu, bölümümüz doktora öğrencisi Muhammed Hakan Köseoğlu tarafından “Fetal Hareketlerin Yapay Zeka/Derin Öğrenme Yöntemleri Kullanan Mobil Uygulamalar ile Tespiti ve Takibi” projesinin sunumu, bölümümüz doktora öğrencisi Muhammed Hakan Köseoğlu tarafından “Fetal Hareketlerin Yapay Zeka/Derin Öğrenme Yöntemleri Kullanan Mobil Uygulamalar ile Tespiti ve Takibi” projesinin sunumu, bölümümüz doktora öğrencisi Haad Akmal tarafından “Yapay Zeka/Derin Öğrenme Yöntemleri ile Cep Telefonu SAR Değerlerinin Azaltılması” projesinin sunumu, bölümümüz doktora öğrencisi Hüseyin Yaşar tarafından “Kalp Rahatsızlıklarının Yapay Zeka Algoritmaları ve Akıllı Telefonlar/Tabletler Kullanılarak Tespit Edilmesi” projesinin sunumu gerçekleştirilmiştir.  Söz konusu proje sunumları Huawei Firması tarafından son derece beğeni ile takip edilmiş olup bu kapsamda Bölümümüz Öğretim Üyesi Profesör Doktor Fırat Hardalaç ve Bölüm Başkanımız Profesör Doktor Mehmet Timur Aydemir’e takdir ve teşekkürleri iletilmiştir.