Duyuru
Ders Planı Değişikliği İle İlgili Açıklama
18 Eylül 2018 | 09:41

DERS PLANI DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

 

AKTS Koordinatörlüğü tarafından yürütülen kapsamlı bir çalışma ile Gazi Üniversitesi’nin tüm akademik birimleri 2018-19 Güz Dönemi itibariyle yürürlüğe girecek yeni ders planları hazırlamıştır. Bu kapsamda Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü de bazı düzenlemeler yapmış, ancak mevcut eğitim-öğretim planımız zaten yeni olduğu için, bu değişiklikler sınırlı tutulmuştur.

2018-19 Güz Dönemi itibariyle yürürlüğe girecek olan ders planındaki değişiklikler aşağıda özetlenmektedir:

  1. Ders kodları, eğitim dilini yansıtacak biçimde yeniden düzenlenmiştir. Eğitim dili İngilizce olan bölüm derslerinin kodları EEE ile Türkçe olan derslerin kodları EEM ile başlamaktadır. İngilizce olan Matematik derslerinin kodu MATH, Fizik derslerinin kodu PHYS, İş Sağlığı ve Güvenliği derslerinin kodu OSH olmuştur. Eskiden İngilizce verilen dersler için kod sonuna eklenen E harfi kaldırılmıştır.

 

  1. Bölüm ders planına aşağıdaki dersler eklenmiştir:

6. Yarıyıl: EEE 308 Numerical Analysis

6. yarıyıl: EEM 392 Proje Yönetimi (EEE 392 "Project Management)

 

  1. Aşağıdaki derslerin teorik ve uygulama bölümleri ayrı birer ders olarak plana yerleştirilmiştir:

EEE104 Logic Circuit Design (5 kredi)

EEE106 Logic Circuit Design Laboratory (2 kredi)

EEE311 Analog Electronics II (6 kredi)

EEE313 Analog Electronics Laboratory II (2 kredi)

EEE304 Microprocessors (5 kredi)

EEE306 Microprocessors Laboratory (2 kredi)

 

  1. Önceki planda 6. Yarıyılda yer alan “Sınırlı Seçmeli Ders” seçeneği kaldırılmıştır. Bu dersin seçenekleri arasında bulunan “EEM 352E Elektromanyetik Dalgalar” dersi 5. Yarıyıla zorunlu ders olarak yerleştirilmiştir:

EEE 351 Electromagnetic Waves (5 kredi)

 

Diğer seçmeli ders olan “EEM 332E Yenilenebilir Enerji Sistemlerinde Elektrik Güç Dönüşümü” dersi, 4. Yıla teknik seçmeli ders olarak kaydırılmıştır.

EEE 474 Renewable Energy Systems (6 kredi)

 

  1. Eski planda 6. Yarıyılda yer alan “EEM 338E Elektromekanik Enerji Dön. Lab.” laboratuvar dersi kaldırılmıştır. Bu dersin içeriği 4. Sınıfta Güç Elektroniği paketi içinde yer alan EEE 434 Electrical Motors and Drives (7 kredi) içerisine yerleştirilmiştir.

 

Eski planda 4. Sınıf “Güç Elektroniği” paketinde yer alan “EEM 431E Güç Elektroniği I” dersinin laboratuvar bölümü kaldırılarak ders 3+0 biçiminde düzenlenmiştir. Bu ders kapsamında yapılmakta olan deneyler “EEE 432 Power Electronics II (7 kredi)” dersi içerisine kaydırılmıştır.

 

  1. Eski plandaki “Sosyal Seçmeli” dersler, üniversite genelinde “Alan Dışı Ders” olarak adlandırılmaya başlanmış olup kredileri 2 olarak belirlenmiştir.

 

  1. Eski planda 7. Yarıyılda yer alan MTS301 Mühendislik Teknik Seçmeli ders yerine 6. Yarıyıla Mesleki Olmayan Teknik Seçmeli ders konmuştur.

 

  1. Eski ders planı ile yeni ders planı arasındaki denklik ile ilgili kurallar “UYUM VE DENKLİK KURALLARI” başlıklı yazıda verilmektedir.

 

Ders Planı Değişikliği İle İlgili Açıklama

background image