2020 Mezunlarımız Anlatıyor

2020 MEZUNLARIMIZ ANLATIYOR

ALİ ŞAVK

Elektrik-elektronik mühendisliği bölümünü seçtiğim zaman amacım bu alanda iyi eğitim alarak kendimi geliştirmekti. Bu nedenle Gazi Üniversitesi elektrik-elektronik mühendisliği bölümünü tercih ettim. Bu bölümde geçirdiğim dört yıl içerisinde hem teorik anlamda hem de pratik anlamda birçok deneyim yaşama fırsatı buldum. Saygıdeğer hocalarımızın danışmanlığında birçok deneyler, ödevler ve projeler gerçekleştirdim. Yaptığım bu çalışmaların sonucunda ilerideki meslek hayatımda kullanabileceğim birçok bilgiye eriştim ve bu bilgileri zorunlu yaz stajları sürecinde deneyimledim. Edindiğim bilgiler ve tecrübeler göz önünde bulundurulduğunda bölüm ve üniversite seçimimi çok doğru bir şekilde yaptığımı düşünüyorum ve elektrik-elektronik mühendisliği okumak isteyen arkadaşlara kesinlikle tavsiye ediyorum. Üzerimizde emeği bulunan değerli hocalarımıza ve bu düzenin oluşmasında görev alan üniversite personellerine çok teşekkür ediyorum.

 

ERHAN ÖZGÖR

Ben de sizlere üniversite hayatımın benim için anlamı olan kısmından bahsedeceğim. Güç Elektroniği. EEE101 dersine başladığınızda muhtemelen 4. hafta ile beraber tanışacaksınız kendisiyle ve eminim ki elektrik motorları dersiyle birçoğunuz bu alana içten içe sempati duyacak. En azından benim için bu böyle oldu. Eğer ki Elektrik ve Elektronik Mühendisliği’nin ilgilendiği alanların birçoğu ilginizi çekiyorsa sizlere tavsiyem bu bölümü seçmenizdir.

Ve bu tavsiyem de herkese. Üniversite sizlerin içinde bir kıvılcım başlatır. Sizin meslek hayatınızda ne kadar başarılı olacağınız yanınızda ne kadar yakıtınız olduğuyla ilgilidir. Bu yakıt da muhakkak ki sizin motivasyonunuz. Yüksek motivasyonlu bir geleceğiniz olsun.

Sevgiler.

Erhan Özgör

EZGİ ÖZKAN

2020 Bahar dönemi itibariyle Gazi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde lisans eğitimimi tamamlamış bulunmaktayım. Bu 4 sene boyunca azimle çalışmanın önemini, yorulduğumda da devam edebilmenin verdiği gücü ve sonucunda elde edilen başarının ne kadar önemli olduğunu öğrendim. Gazi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünün öğrencilere en değerli katkısının çok değerli ve kıdemli akademik kadrosu ve öğrencilere verilen destek ve değer sayesinde yeni bir bakış açısı, vizyon kazandırmak olduğunu düşünüyorum. EEM bölümü akademik kadrosunun öğrenci odaklı oluşu ve öğrenciler ile iletişime verdiği önem ile kişisel sorularım veya ders esnasında, proje/ödev süreçlerinde, sınav sonrasında aklıma takılan tüm sorular cevaplandı ve bu süreçte keyifle öğrenmeyi, öğrenmeyi sevmeyi deneyimledim. Derslerde teknik konuların yanında hocalarımızın deneyim ve tavsiyelerini dinleyerek ve üniversite bünyesinde katıldığım seminerler ve eğitimler ile önemli çalışmalarda bulunan başarılı insanlarla tanışarak ilham aldım, kariyer yolumu çizdim. Ne istediğimi bilerek sürece devam ettim. Lisans programında verilen derslerin ve içeriklerinin kalitesiyle staj veya iş amaçlı girdiğim kurumlarda hiçbir zaman yetersiz hissetmedim. Bunun yanında geçen 4 yılımı düşündüğümde diyebilirim ki mühendislik eğitiminin en güzel yanları ortaya bir şeyler çıkarmak, bir projede ‘var olmak’, bu süreçlerde çözüm üretmek, en önemlisi hayal kurmaktır. Ve mühendislikte hayallerin sınırları uçsuz bucaksızdır.

FEHİM GÜLER

Gazi Üniversitesi’nin çeşitli alanlarda kazandırdığı akademik bilgi ve becerilerin yanı sıra grup çalışmasına ve proje üretimine verdiği önem sonucunda oluşan sıcak ve samimi ortam, üniversite ve bölüm seçimimde ne kadar doğru tercihler yaptığımı kanıtlamış oldu. Bu samimi ortamın oluşmasına katkı sağlayan değerli hocalarımıza ve üniversite personeline sonsuz teşekkürler.

ÇAĞRI ÇELİK

Edindiğim akademik eğitimin yanında, birçok proje ve organizasyonun içerisinde bulunduğum ve kişisel olarak kendimi geliştirebildiğim için üniversite ve bölüm seçiminde çok doğru bir tercih yaptığımı düşünüyorum. Öğrenim hayatım boyunca farklı beceriler kazandırabilecek birçok projede yer alma fırsatını bize sunan hocalarıma ve bölüm personellerine teşekkürü borç bilirim

TUĞBA ÖZDEMİR

Öncelikle merhaba arkadaşlar, ben Tuğba Özdemir. 2015 yılında, aklımda bir sürü soru işaretiyle ve kaygılarımla geçen bir tercih döneminden sonra yerleştiğim Gazi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden bu sene mezun oldum. Hiç bitmesini istemediğim 5 yıl geçirdiğim bu okulda, hocalarımın desteğini hep yanımda hissettim. Öncelikle statü farkı gözetmeksizin bizleri dinleyen, fikirlerimizi önemseyen, güler yüzlü ve samimiyetle yaklaşan tüm hocalarıma buradan içten bir teşekkür ederim. Siz yeni gelen arkadaşlar, iyi niyetle yaklaştığınız sürece hocalarımız hep sizin yanınızda olacaktır. Seçtiğiniz derslerin sorumluluğunu aldığınız, yeteri kadar çalıştığınız müddetçe, rahatlıkla ve keyifle bu bölümü okuyabilirsiniz. Ve son olarak kadın arkadaşlarım, elektrik-elektronik mühendisliği sanıldığı gibi erkeklere yönelik bir bölüm değildir, bunun en güzel ispatı okulumuzdaki saygın ve donanımlı kadın hocalarımızdır. Geleceğe yön veren mühendislerden biri siz olabilirsiniz.

NEVZAT TANVER

2015 senesi Temmuz ayında üniversite tercihimi yaptığım zamanlarda Elektrik-Elektronik ve Bilgisayar mühendisliği arasında aklım sürekli olarak gidip geliyordu, hangi alana kendimi daha yakın hissettiğim konusunda şüphelerim vardı. O zamanki yaptığım araştırmalar sonucunda Elektrik-Elektronik mühendisi olma kararı aldım, tercihimi yaptım ve Gazi Üniversitesi’ne ilk adımımı attım. Bu yazıyı okuyan insanların büyük bir çoğunluğunun tıpkı bu yollardan geçecek olan geleceğin üniversite öğrencilerinin olduğunun farkındayım. Bu yüzden fikrimi belirtirken samimi olacağım. Bölümde dersleri veren hocalarımızın pek çoğu aktif olarak sektörde çalışan veya çalışan kişilere danışmanlık yapan insanlar, bu yüzden derslerde teorik bilginin yanında sektörde
ilgili konuya ait uygulamaların neler olduğunu görebilme imkanım oldu, bu bakımdan çok sevinçliyim. Son sınıfa kadar tüm öğrenciler aynı derslerden sorumlu ancak son sınıfa gelindiğinde bölümümüz bizlere 8 ayrı uzmanlık alanı seçim şansı sundu, bu alanlara bölümün web sitesinden bakabilirsiniz, istediğimiz dersleri seçerek istediğimiz alanlarda yetkinlik kazandık. Bir elektrik elektronik mühendisi, motivasyonu yüksek, her zaman araştırmaya hevesli ve öğrenmeye istekli olmalıdır. Bölümde aldığımız derslerde verilen ödevler, bu duyguları tetikleyici nitelikteydi. Ödevleri yaparken önceden yapılmış olan çalışmalardan faydalanmak, makaleler okumak, edinilen bilgi birikimi ile ortaya yepyeni bir çalışma koymak bana kendimi MÜHENDİS gibi hissettirdi.

Üniversite 2.sınıfın 2.döneminden itibaren hocalarımın yönlendirmesi ile pek çok proje gerçekleştirdim. 3.sınıfa geldiğimde ise Teknofest Savaşan İHA yarışmasına katıldım. Proje kapsamında ekibimiz ile güzel sıralamalar elde ettik(2019 İHA Savaşan İHA Sabit Kanat Kategorisi ÖTR Türkiye 22.ciliği - YÜKSEK İRTİFA GRUBU). Ardından son sınıfa geldiğimde ise döner kanatlı kargo insansız hava aracı projesi gerçekleştirerek ekip ile hava aracı ürettik. Ardından sunumumuzu yaptık ve mezun olduk.

Üniversite seçimi kesinlikle meslek sahibi olmada çok büyük bir etken ancak üniversite tercihi yaptıktan sonra hayatın yeni başladığını unutmayın, kazandığınız üniversiteyi kazanabilmeniz için sarf ettiğiniz çabanın daha fazlasını mezun olabilmek için, YETKİN bir mühendis olabilmek için sarf edeceğinizi aklınızdan çıkarmayın. Günün sonunda ne kadar yorgun olursanız olun, bir şeyleri başarmak ve ortaya bir ürün çıkarabilmek insanı dinlendiriyor, işte biz buna mühendislik tatmini diyoruz. Tatmin olmak için Gazi Üniversitesi gayet iyi bir seçim. Her zaman dediğimiz gibi “Gazili Olmak Ayrıcalıktır”.

background image